Haka, Sauvignon Blanc

Mooie lichtgele kleur met groene nuances. Stuivende neus die bulk van het citrusfruit met een uitgesproken roze pompelmoestoets, noties van limoen, citroen, groene appel en een exotisch vleugje perzik. Heerlijk smakelijk en verfrissend karakter met een afdronk die je nog even zalig laat nagenieten.

 
Zalig verfrissend aperitief. Gerechten met asperges, zeevruchtenschotels, zomerse salades, zuivere, verse visgerechten en de vermaarde green lip mosselen uit Nieuw Zeeland.
2020
Sauvignon Blanc
Zanderige bodem met veel klei en kalksteen.
Hand geplukte druiven in de koelte van de vroege morgen. Temperatuur gecontroleerde fermentatie in inox. Lage temperatuur om een optimale extractie van het fruit te krijgen en een lekker strakke en frisse structuur te behouden. Na een korte rust op roestvrij staal botteling en commercialisering.
13 %
Sulfiet
schroefdop
750 ml
Nieuw Zeeland
Marlborough
571
12 flessen
Wijnhuis Haka

Hun geloof in de druif zelf is groot. (The wine is in the grape!) Het belangrijkste werk begint dus in de wijngaard. Ook hier wordt enkel gebruik gemaakt van natuurlijke meststoffen en bestrijdingsmiddelen. Strenge oogstcriteria met nog een 2e selectie in de kelder. Het vinificatieproces gebeurt met zo weinig mogelijk interventie. Door hun beendroge maar lekker exotische sauvignon kon Nieuw-Zeeland zich al lang op de wijnkaart manifesteren maar de laatste 10 jaar wordt er echter ook op andere druiven gefocust met soms schitterende resultaten. De Pinot Noir is van de beste ter wereld en van een betaalbare klasse. Haka refereerd naar de naam van ceremoniële dansen van de Maori's uit Nieuw-Zeeland. Door middel van deze dans probeert men de goden (voorvaderen) aan te roepen.

Haka logo