Filetto - Chianti Superiore

Helder karmozijnrood. Boeket van (gelei van) rood fruit, zoals bramen, aardbeien en frambozen. Ronde, zachte structuur met een volle, fruitige afdronk. AWARDS: 90 pts Luca Maroni.

 
Gaat goed samen met rundvlees, kalfsvlees. gevogelte en belegen kazen.
2017
100% Sangiovese.
Zanderige leem-klei structuur.
Maceratie gedurende 10-15 dagen in roestvrijstalen vaten bij gecontroleerde temperatuur om de extractie van de kleurstoffen in de druivenschil te vergemakkelijken.
14 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Italiƫ
Toscane
570
6 flessen
Wijnhuis Poggio Nicchiaia

Het jonge en levenslustige wijndomein Poggio Nicchiaia, een prachtig Toscaans landgoed is omringd door honderden hectaren van wijngaarden. Gelegen in de heuvels vlakbij het stadje Peccioli, op zo’n 40 km ten zuiden van Pisa.

De zachte en glooiende Pisaanse heuvels bieden dan ook adembenemende landschapsbeelden, rijk aan Etruskische geschiedenis.

Het milde klimaat van de regio wordt sterk beïnvloed door de constante zeebries welke afkomstig is van de nabijgelegen kustlijn.

De bodem bestaat uit een interessante mix van zand en klei met maritieme oorsprong en is rijk aan fossielen.

In deze door de natuur gezegende setting beschikt Poggio Nicchiaia over 50 hectaren ideaal gelegen wijngaarden met een gemiddelde van 5.000 planten per hectare. Het gros van hun wijgaarden is aangeplant met de wereldvermaarde Sangiovese druif.

Wijngaarden en wijndomein

De hoogtechnologisch geavanceerde wijndomein zelf is gelegen in Montelopio, een pittoresk dorpje met gevoel van lang vervlogen tijden, wat een paar kilometer verderop van Peccioli ligt.

Het is de wijnmaker zijn doel om wijnen te produceren die een moderne interpretatie weergeven van de Toscaanse tradities, welke een evolutie in smaak weergeven, zonder zich te laten dicteren door tijdsgevoelige trends.

Bij Poggio Nicchiaia richt de wijnbouw richt zich voornamelijk op de interactie tussen de wijngaarden en hun microklimaat, een natuurlijke samenwerking die de rijkdom en de complexiteit van de druif ten goede komen.

Reeds vanaf bij de oogst volgt het team van wijnmakers nauwlettend elk stadium van de vinificatie, met het oog op een resultaat dat de voldoet aan de organoleptische eigenschappen van de regio.

Respect voor traditie, liefde voor innovatie en de durf voor het aangaan van nieuwe uitdagingen karakteriseren de hartstochtelijk zoektocht van het Poggio Nicchiaia –team, naar het creëren van moderne wijnen die de ware Toscaanse tradities weerspiegelen.

img_desc