Due - Merlot, Cabernet Sauvignon

Diepe, rode kleur met paarse schakeringen. Veel rood fruit als rode bessen, aardbei, krieken en zwarte bessen. Levendig en fruitig karakter met fijne, zachte tannine. De afdronk blijft lekker sappig en luchtig. Een zuivere stijl die zich complexloos laat doordrinken.

 
Fijne vleesgerechten, pasta, gevogelte, antipasti en jonge, harde kazen. (Eventueel koel serveren.)
2018
Merlot en Cabernet Sauvignon.
Alluviale vlakte ontstaan door afzettingen van de Cellina rivier. (Gletsjers) Dikke laag van kalkgesteente en ander afzettingsmateriaal aan de voet van de Dolomieten.
Geplette druiven worden geweekt op de schil gedurende 5-6 dagen met dagelijks dèlestages (waar de wijn over de kap van de druivenschillen wordt gepompt). De maceratie gebeurt bij een temperatuur van 22°C. Maturatie: in roestvrijstalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur. Bottelen: 6 maanden na de oogst.
12 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Italië
Friuli
566
6 flessen
Wijnhuis Russolo

Al meer dan 100 jaar is de familie Russolo diep geworteld in de wereld van de wijn. Het begon allemaal met overgrootvader Giovanni Russolo die in zijn tijd bekendheid verwierf als beste wijnproducent van de Podernone regio. (Dolomieten) Zijn zoon was één van de eerste Italianen met een graad in de oenologie en starte het latere domein op in 1925. Het was echter pas in 1974 dat Rino’s vader het huidige domein echt vorm gaf en later, in 1990, met de aankoop van de 1er Cru wijngaarden ‘Ronco Calaj en Armentaressa’ het zijn actuele topstatus verwierf. Door de uitzonderlijke ligging van San Quirino (De vlakte waarop de wijngaarden gelegen zijn sluit naadloos aan bij de zuid-Oostelijke Dolomieten, zonder enige verdere natuurlijke barrière!) is het mogelijk wijnen te produceren die een lekker, aromatisch karakter perfect koppelen aan een buitengewone levendigheid en fraîcheur. Dit in combinatie met Rino’s ontegensprekelijke status als Top-oenoloog van de streek maken Azienda Agricola Russolo tot één van de meest benijdenswaardige domeinen van Friuli Venezia Giulia. De wijnen behoren tot de beste van de streek én in tegenstelling met de bekende bedrijven uit Collio zeer betaalbaar!

Russolo logo