Negroamaro

Rode kleur met paarse reflecties. Lichte aroma's. Aangenaam, krachtig, harmonieus en fluwelig in de mond.

 
Mooie begeleider van pasta met ragout, risotto met worst, lams- en varkensvlees, gevogelte, kalfsvlees, rood vlees en oude kazen.
2018
Negroamaro
De vulkanische heuvels bieden een vruchtbare en poreuze ondergrond.
Gefermenteerd op schil gedurende 6 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 26°C. Rijping in roestvrij stalen tanks.
13 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Italië
Puglia
554
6 flessen
Wijnhuis Montecore

Montecore is een van de brands die Felice Mergué, gekend van Poggio Le Volpi en Masca del Tacco, recentelijk weer uit de hoge hoed toverde. Met zijn 2 domeinen en hun wijnen valt Felice constant in de prijzen. Hij werd dan ook al verkozen tot beste wijnmaker van de streek en met bijna al zijn wijnen scoort hij hoge ogen bij de meest vermaarde critici van Italië. Elke wijn die in zijn handen komt wordt omgetoverd in het spreekwoordelijke goud. Hij maakt en creëert wijnen over het hele zuidelijke deel van Italië. Van Frascati tot de hiel van Puglia worden fantastische wijnen gemaakt die het hoge potentiëel van deze regio’s nog eens benadrukken. Bovendien beheerst hij de gave een stijl te presenteren die zowel de wijnanalfabeet als de kenner meer dan kan bekoren. Met Montecore laat hij met wijnen uit Puglia nog maar eens proeven wat hier allemaal mogelijk is. Mergué is dan ook een van de vaandeldragers van een regio die bewijst dat het veel meer kan dan enkel massa- en bulkwijnen voort te brengen.

Montecore logo