Le Clos Malbec

Intense donkere kleur. Typische neus van zwarte kersen, braambessen en een vleugje teer. Smakelijke, fruitige stijl die eenvoudig maar direct drinkplezier garandeert. Frivool en mooi gestructureerd geheel. Verfijnde tannine en lekker vers fruit kenmerken de overigens zeer aangename afdronk.

 
Perfecte begeleiding bij een zomerse barbecue, stevige vleesgerechten in het algemeen, het fijnere wild als hinde en medium tot stevige kazen.
2018
Malbec
Zanderige ondergrond met een beetje klei en kalk die in de vlakte vlakbij de Lot liggen. Ideaal voor vlotte, fruitige wijnen.
Strenge selectie voor en na de pluk. Klassieke fermentatie op lage temperatuur in roestvrij stalen inox vaten. Geen houtrijping. Wel een rijping op inox gedurende enkele maanden waarna botteling.
13,5 %
Sulfiet
750 ml
Frankrijk
Cahors
546
6 flessen
Wijnhuis Les Lodges

Vignobles Laur is ondertussen al meer dan 6 generaties een vaste waarde in Cahors. Momenteel zijn vader, zoon en zelfs grootvader nog steeds actief op het domein. Zoon Ludovic geeft met Les trois Lodges een hedendaags en overtuigend antwoord op de traditie van zijn voorouders. Hij creëerde 3 verschillende lijnen die de 3 belangrijkste terroirs die Cahors rijk is in het zonnetje zetten. Zowel in stijl van presentatie als stijl van de wijnen zet hij gigantische stappen in een appellatie waar de tijd wel voor eeuwig leek stil te staan. Moderne stijlvolle etiketten en wijnen die de wijndrinker van vandaag volledig kunnen bekoren en laten genieten. Het is helemaal zijn eigen project dat naast het bestaande en traditionele gamma wordt gelanceerd. De wijnen etaleren een ongelofelijk zuiver en smakelijk karakter en bieden veel wijnplezier voor een betaalbare prijs. De 3 lijnen koppelen 3 verschillende eigenschappen aan elkaar en vormen alzo de representatie van een bepaalde levenstijl die staat voor gastvrijheid, vrijgevigheid en Bourgondisch genieten! De wijnen staan meer dan hun mannetje, ook op internationaal vlak, en bieden Cahors de kans op een nieuwe en terecht ambitieuse start!