Le Clos Viognier

Licht gele kleur. Aromatische neus met veel bloemetjes, exotisch fruit en een vleugje snoep. Lekker fris en elegant. In de mond bloeit hij mooi maar nog steeds verfijnd open en resulteert in een droge, strakke en zonnige afdronk. AWARDS: Bronze @ Bettane & Desseauve 2019; Recommanded by Decanter.

 
Als aperitief maar ook bij asperges, Mediterrane visgerechtjes, gevarieerde salades, gambas à la plancha en andere schaaldieren.
2018
Viognier
Zanderige ondergrond met een beetje klei en kalk die in de vlakte vlakbij de Lot liggen. Ideaal voor vlotte, fruitige wijnen.
Strenge selectie voor en na de pluk. Klassieke fermentatie op lage temperatuur in roestvrij stalen inox vaten. Geen malolactische gisting. Na een korte rijping volgt de botteling.
11,5 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Frankrijk
Cahors
545
6 flessen
Wijnhuis Les Lodges

Vignobles Laur is ondertussen al meer dan 6 generaties een vaste waarde in Cahors. Momenteel zijn vader, zoon en zelfs grootvader nog steeds actief op het domein. Zoon Ludovic geeft met Les trois Lodges een hedendaags en overtuigend antwoord op de traditie van zijn voorouders. Hij creëerde 3 verschillende lijnen die de 3 belangrijkste terroirs die Cahors rijk is in het zonnetje zetten. Zowel in stijl van presentatie als stijl van de wijnen zet hij gigantische stappen in een appellatie waar de tijd wel voor eeuwig leek stil te staan. Moderne stijlvolle etiketten en wijnen die de wijndrinker van vandaag volledig kunnen bekoren en laten genieten. Het is helemaal zijn eigen project dat naast het bestaande en traditionele gamma wordt gelanceerd. De wijnen etaleren een ongelofelijk zuiver en smakelijk karakter en bieden veel wijnplezier voor een betaalbare prijs. De 3 lijnen koppelen 3 verschillende eigenschappen aan elkaar en vormen alzo de representatie van een bepaalde levenstijl die staat voor gastvrijheid, vrijgevigheid en Bourgondisch genieten! De wijnen staan meer dan hun mannetje, ook op internationaal vlak, en bieden Cahors de kans op een nieuwe en terecht ambitieuse start!