Michel Genet Champagne, Grand Cru Brut Rosé

Mooie, lichte, rosé kleur met oranje schakeringen. Verleidelijke neus met florale aroma's en begeleidende noties van rode vruchten als kersen, framboos en een exotisch toetsje abrikoos. De mond is in eerste instantie lekker rond en gemakkelijk en gaat op het einde over in meer frisse, levendige, citrustonen. Ook in de finale vinden we veel fruit en een delicaat toetsje appelsien.

 
Heerlijk als aperitief of bij cocktails maar ook lekker bij zomerse salades of fruitige nagerechten.
92% Chardonnay en 8% Pinot Noir.
Een dikke laag van poreuze kalk met daarop een dunne diverse bodem met mergel, klei of zand.
92% Chardonnay en 8% Pinot Noir. Aparte fermentatie en overheveling in januari. Malolactische voor de witte wijn terwijl de rode op vat gaat. Na de blend krijgt de wijn zijn gisting op fles en blijft hij nog 3 jaar 'Sur Lattes'.
12,5 %
Sulfiet
750 ml
Frankrijk
Champagne
523
6 flessen
Wijnhuis Michel Genet

De stad Chouilly staat bekend om zijn hoge kwaliteit Chardonnay en wordt gerangschikt onder de 17 grands crus die de Champagne telt. Met meer dan 500 hectare wijngaarden, is het het grootste 100% geclassificeerde terroir dat sommige oenologen de uitspraak ontlokt "ons dorp is op zich een kleine champagne" De GENET familie bewerkt al meerdere generaties dit terroir in Chouilly en Michel Genet creëert er zijn merk in 65. Vandaag leiden Vincent, Agnes en Antoine het land van hun voorouders. Familiegeschiedenis, liefde voor wijn, wijnstokken en een gedeelde passie ...