Merlot

Zachte, volle rode wijn, neus met van frambozen en rode bessen, mondvullend, mooie balans, rode en zwarte kersen en een hint van leer, zachte afdronk.

 
Volle rode wijn.
Deze gulle wijn is vooral geschikt voor vele vleesgerechten, zoals kip, eend, kalkoen, rosbief, lamsvlees, kalfsvlees, hert, stoofvlees, lever en ovenschotels.
2013
Merlot
Kiezel, zand, klei, leem en kalk
RVS
14 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Frankrijk
Rhone
154
VdPays de Vaucluse
6 flessen
Wijnhuis Domaine La Garelle

Sinds 2000 was Robert Vlasman de eigenaar van Domaine De La Garelle. Hij heeft de droom van veel Nederlanders - zelf een wijngoed bezitten - waar gemaakt. Domaine de la Garelle is gesitueerd in de Luberon zo'n 35 kilometer ten oosten van Avignon. Het domein beslaat zo'n vijftien hectare verdeeld over vier wijngaarden. De bodem bestaat uit kalksteen en is zeer mineraalrijk. Op deze plaats worden al tweehonderd jaar wijndruiven verbouwd. De afgelopen jaren wonnen de wijnen van Robert Vlasman meer dan zestig medailles op diverse wijnconcoursen door heel Frankrijk. Op 80-jarige leeftijd heeft Robert Vlasman zijn wijngoed over gedaan aan de ervaren Fransman Alain Audet. Sindsdien is de kwaliteit nog beter geworden en worden er modernere wijnen gemaakt.