Michel Genet Champagne, Grand Cru Spirit Demi-Sec

Lichtgele kleur met groene nuance. In de neus komen direct exotische vruchten als ananas, mango, abrikoos en impressies van getoast brood en amandelen naar boven. Heerlijk fijne parel, rond mondgevoel zonder aan elegantie in te boeten. Evenwichtige afdronk.

 
Perfect als aperitief of als begeleider van lichte hapjes met onder andere vis, schaal- en schelpdieren.
Een dikke laag van poreuze kalk met daarop een dunne diverse bodem met mergel, klei of zand.
Druiven worden manueel geplukt. Klassieke fermentatie op inox. Eerste overheveling in januari. Daarna malolactische gisting om de wijn meer expressie en aroma te geven. Alle wijnen worden per perceel gefermenteerd. Daarna worden de definitieve cuvée's gemaakt die een 3e gisting op fles ondergaan (Méthode Traditionelle). Na remuage toevoeging van dosage. Demi-sec.
12,5 %
Sulfiet
kurk met muselet
750 ml
Frankrijk
Champagne
520
6 flessen
Wijnhuis Michel Genet

De stad Chouilly staat bekend om zijn hoge kwaliteit Chardonnay en wordt gerangschikt onder de 17 grands crus die de Champagne telt. Met meer dan 500 hectare wijngaarden, is het het grootste 100% geclassificeerde terroir dat sommige oenologen de uitspraak ontlokt "ons dorp is op zich een kleine champagne" De GENET familie bewerkt al meerdere generaties dit terroir in Chouilly en Michel Genet creëert er zijn merk in 65. Vandaag leiden Vincent, Agnes en Antoine het land van hun voorouders. Familiegeschiedenis, liefde voor wijn, wijnstokken en een gedeelde passie ...