Seguin Manuel, Rully Vieilles Vignes Blanc

Licht, gouden kleur. In de neus impressies van bloesem en zomers fruit als perzik en nectarine. In de mond komt het fruit mooi open. De smaak is mooi in balans met de minerale structuur. Zachte, lange afdronk die zich lekker fris vastzet op het palet.

 
Als aperitief, met musaka, sushi, stevige vis, gevogelte of wit vlees.
2018
Chardonnay
Klei en kalksteen in de ondergrond. Oorsprong van de druiven ligt in de Côte Chalonnaise. (Zuidelijk gedeelte van de Côte d'Or)
Druiven met de hand geplukt en geselecteerd. Fermentatie in roestvrij stalen kuipen onder gecontroleerde temperatuur. De wijn rijpt nog een jaar verder op 2e en 3e jaarvaten.
13 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Frankrijk
Bourgogne
517
6 flessen
Wijnhuis Seguin Manuel

Afstammend van een 10 generaties wijn makend geslacht (Domaine Chanson) kocht Thibaut Marion in 2004 Seguin Manuel over. Sindsdien werd onophoudelijk gewerkt naar optimalisatie, modernisering, uitbreiding en een volledige milieuvriendelijke en organische benadering van de wijngaarden en hun wijnen. Sinds 2015 dragen ze dan ook officieel een gecertificeerd label en werden tegelijkertijd de kwaliteiten naar ongekende hoogte gedreven. Gelegen in Savigny-Les-Beaune werden vooral wijngaarden in Beaune, Puligny-Montrachet, Meursault, Pommard en Vosne Romanée bijgekocht. De wijnen die hij maakt in andere appellaties met druiven van andere wijnboeren worden echter aan dezelfde strenge normen en vereisten onderworpen! De druiven ondergaan minstens een dubbele controle en elke cuvée wordt gecreëerd met de vereiste een koninklijke reflectie te zijn van zijn terroir. Ze zijn een must voor iedere ervaren wijnkenner en waardige ambassadeurs van een streek die nog steeds als één van de beste ter wereld geldt!