Weingut Pflüger, Buntsandstein Riesling Trocken

Gele kleur met gouden schakering. De typische smaak van passievrucht en perzik aangevuld met frisse tonen van limoen maken het een smakelijke en verteerbare stijl die makkelijk drinkt zonder aan karakter in te boeten. Evenwichtig en harmonisch geheel dat uitmondt in een droge en verfijnde finale die lekker lang aanhoudt.

 
Oosters geïnspireerde bereidingen van langoustines, gamba's of andere gekruide schaaldieren, zuurkool met ringworst, stevige witte vis met boter/roomsaus, kip en medium gerijpte kazen.
2018
Riesling
Bontzandsteen: Pakket van zandsteenlagen die een rode tot soms wat gelige kleur hebben.
Biodynamische oogst die rekening houdt met de stand van de maan en met de hand geplukt wordt. 5 uur koude maceratie voor de zachte persing. Gisting bij 18°C gedurende 4 weken in roestvrijstalen vaten. Rijping op natuureigen gist tot maart in inox kuipen.
12 %
Sulfiet
schroefdop
750 ml
Duitsland
Pfalz
515
6 flessen
Wijnhuis Weingut Pflüger

Aan de rand van Bad Dürkheim, in het wijnhart van de Pfalz, ligt het wijndomein Pflüger (opgericht door Alexander Pflüger). Een familiebedrijf dat van generatie op generatie werd doorgegeven. Uit liefde voor de natuur en voor goede wijn gebeurt hier alles op ecologische wijze. Hun zoon Bernard, die inmiddels het wijndomein runt, is allergisch voor bestrijdingsmiddelen. Dit is hun drive om geen pesticiden en kunstmest op dit domein te gebruiken. Hierdoor behalen ze verschillende prijzen, nominaties en vermeldingen in wijnbladen.