Anna Lena - Silvaner Kabinett Trocken

Levendige en temperamentvolle Sylvaner, een bijzonder karakter, helemaal ter ere van de oudste dochter Anna-Lena gemaakt. Lichtgele kleur met groene reflecties. Appel, citrusvruchten en een vleugje vlierbes domineren de smaak. Mooi evenwicht tussen frisse zuren en heerlijk zwoel fruit. Lange en 'spannende' afdronk die de mond klaar maakt voor ... een nieuwe slok.

 
Frisse zuren en heerlijk zwoel fruit.
Speciaal aanbevolen bij wit vlees, champignons, groenten, vis en zeevruchten.
2018
Silvaner
Zandsteenbodem met leem en kalksteen en op sommige plaatsen koper.
Handgeplukte druiven en strenge selectie. Temperatuur gecontroleerde vinificatie. Koude en langdurige rijping op roestvrij stalen vaten.
13 %
Sulfiet
schroefdop
750 ml
Duitsland
Franken
514
Kabinett Trocken
1 fles
Wijnhuis Brennfleck Weingut

Met veel inzet en passie maken Suzanne en Hugo Brennfleck hier pareltje van wijnen die menigmaal en internationaal bekroond werden. Op een terroir als deze kan enkel onvoorwaardelijk voor kwaliteit gegaan worden. Ze werken dan ook met het grootste respect voor de natuur en met een ervaring in wijn die al meer dan 400 jaar omvat. Dat wijn hier een manier van leven is omschrijven ze zelf nog het beste op hun website: "We willen dat u onze liefde voor wijn kan proeven! Wijn is op zoveel gebieden een deel van ons leven: Historisch, cultureel, architecturaal, traditioneel, maatschappelijk en religieus. Wijn is zeer divers en dat is wat hem onderscheidt van veel andere dranken. Met een slokje wijn ontdekt u de regio, het landschap, de jaargang en de handtekening van de wijnmaker. Zijn verscheidenheid inspireert en opent ongekende mogelijkheden!".

Het zegt veel over de toewijding van de familie Brennfleck en hun wijnen. Hier worden de beste Sylvaners ter wereld gemaakt! De betere wijnen worden gebotteld in de platte ronde ‘bocksbeutelflessen’. Hugo Brennfleck is sinds 1998 goed voor de 14de generatie. Het domein kent zijn oorsprong in 1479 en vanaf 1591 in handen van de familie.

Terroir

Franken is een regio van rust, cultuur en ontspanning. Onthaasten is hier het juiste werkwoord. Het hart van de wijnstreek bevindt zich in de driehoek rond Würzburg. Je vindt hier ook de traditioneel 'Duitse' druiven terug maar het is vooral Sylvaner die hier de koning van de streek is! Het klimaat is continentaal dus met koude winters en hete zomers. De bodem aan de oevers van de Main bestaat uit löss, kalk- en zandsteen waarbij de hellingen zuidwaarts gericht zijn. Het wijndomein is gelegen in het pittoreske Sulzfeld.

img desc