Puerto Viejo, Carmenère Reserva

Diep rode kleur met paarse tinten. Intense neus van framboos, chocolade, menthol en een hint van rook. Zacht en vol in de mond en goed gebalanceerd.

 
Heerlijk bij konijn.
2018
Carmenère
Ondiepe alluviale bodem van zandige leem, rotsachtige ondergrond samengesteld uit rotsen en afgeronde stenen.
15-20 dagen pre-fermentatieve maceratie aan een temperatuur kouder dan 10 graden. Fermentatie wordt gestart met actieve droge gist (Bayanus) aan een temperatuur van 28-30 graden. Wijn wordt bewaard in zijn eigen bezinksel in roestvrije stalen vaten met micro-oxygenatie. 15% van de wijn wordt 8 maanden bewaard in Franse en Amerikaanse tonnen.
14 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Chili
Curicó Valley
509
6 flessen
Wijnhuis Puerto Viejo

Sinds 1961 produceert dit familiebedrijf eigen geteelde en gebottelde wijnen. Deze wijngaarden geven de mogelijkheid om meer dan 20 miljoen liter per jaar te produceren. Met hun 3.000 hectaren wijngaarden in 3 valleien, zijn zij in staat om verschillende stijlen van wijnen te produceren, waarbij de focus op de kwaliteit ligt.