Arte Noble, Carmenère

Intense robijnrode kleur met paarse tinten. Zeer expressieve neus met hints van bramen, mokka en gerookte tonen. Fluweelzachte structuur met een sappige, frisse smaak en noties van geroosterde rode paprika.

 
Heerlijk bij gegrilde ribbetjes, stoofpotjes en zachte kazen.
2019
Carmenère
Diepe en erg rotsachtige bodem met zanderige leem textuur.
Oogst methode: Handgeplukt, met dubbele selectie in de wijngaard, in de eerste week van mei. Maceratie: 12-16 dagen met koude pre-fermentatie maceratie gedurende vier dagen minder dan 10°C. Extraction: Traditionele pompen-over. Gisting: Begint met actieve droge gist (bayanus). Temperatuur: 25°C-28°C . Aging: Wijn bleef op de droesem in contact met Frans eiken voor zes maanden.
13 %
Sulfiet
schroefdop
750 ml
Chili
Curicó Valley
507
6 flessen
Wijnhuis Arte Noble

De Viña Requingua-wijngaarden (opgericht in 1961 door Santiago Achurra Larraín) zijn gelegen in de Curico vallei, 200 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Santiago. De vallei is werkelijk een paradijs voor druivelaars: ideaal klimaat, vruchtbare bodems geschikt voor diverse druivenvariëteiten, irrigatie met zuiver bergwater afkomstig van de immer besneeuwde Andes-bergtoppen. Een ziektevrij klimaat waar wijnstokken niet geënt hoeven te worden op phylloxera-vrije wortels. Chileense kwaliteitswijnen voor elk wat wils!