Arte Noble, Sauvignon Blanc

Helder, lichtgele kleur met groene nuances. Fris én exotisch. Intense neus van citroen, kruisbes en asperges. Elegant met een goed gedefinieerde frisheid en een kruidig karakter. Limoen en perzik kleuren de droge afdronk.

 
Een heerlijke match met schelpdieren of asperges.
2019
Sauvignon Blanc
Ondiepe alluviale bodem van zandig leem, rotsachtige ondergrond samengesteld uit rotsen en afgeronde stenen.
Jaar van de plantage: 1990 - Hand geplukt, met dubbele selectie in de wijngaard, in de laatste week van februari. - Gisting: Begint met actieve droge gist (cerevisiae). Fermentatie ontwikkeld met minimale beluchting om de wijn tegen oxidatie te beschermen. Temperatuur: 14°C-16°C - Bewaring: De wijn wordt 2-3 maanden
13,5 %
Sulfiet
schroefdop
750 ml
Chili
Curicó Valley
503
6 flessen
Wijnhuis Arte Noble

De Viña Requingua-wijngaarden (opgericht in 1961 door Santiago Achurra Larraín) zijn gelegen in de Curico vallei, 200 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Santiago. De vallei is werkelijk een paradijs voor druivelaars: ideaal klimaat, vruchtbare bodems geschikt voor diverse druivenvariëteiten, irrigatie met zuiver bergwater afkomstig van de immer besneeuwde Andes-bergtoppen. Een ziektevrij klimaat waar wijnstokken niet geënt hoeven te worden op phylloxera-vrije wortels. Chileense kwaliteitswijnen voor elk wat wils!