Casa Santiago, Merlot

Heldere robijnrode kleur, intense neus van zwarte bessen. In de mond vooral aroma's van kersen en pruimen. Soepele tannines en een evenwichtige afdronk.

 
Gaat lekker samen met pasta's.
2019
Merlot
Ondiepe alluviale bodem van zandige leem, rotsachtige ondergrond van rots en ronde stenen.
Maceratie: 10 dagen koude maceratie. Gisting: Begint met actieve droge gist (Bayanus); temperatuur 25-28°C. Rijping: 2-3 maanden
13 %
Sulfiet
schroefdop
750 ml
Chili
Curicó Valley
501
6 flessen
Wijnhuis Casa Santiago

Viña Requinua is een Familie bedrijf dat ligt op het gebied van de Sagrada Familia, in de Curico Valley, dat door Santiago Achurra-Larrain werd opgericht in 1961. Op dat moment werden er slechts 50 hectare wijngaarden aangepland op het landgoed van Sagrada Familia, goed voor een vinificatie van 400 000 liter in houten tanks.

Vandaag de dag is dit uitgebreid tot 1000 hectare wijngaarden, gelegen in de Colchagua, Curico en Maule Valleien, goed voor een vinificatie van 15 miljoen liter in roestvrij stalen tanks, met daar bovenop een vatkamer van 3700 vaten van Franse en Amerikaanse eik.

De familie Achurra blijft nauw samenwerken met al hun klanten en medewerkers, dit onder leiding van de algemene manager Santiago Achurra-Hernandez, zoon van de stichter van het wijngoed.

Het Land

De wijngaarden van Viña Requina genieten van een mediterraan klimaat, met koude regenachtige winters en warme zomers, overdag, en koel s’nachts, meestal het gevolg van de koude lucht die daalt uit het Andes gebergte. Een perfecte combinatie voor een goede rijping van de druiven.

Naast de ideale weersomstandigheden, worden de druiven geteeld in verschillende bodemtypes, die de persoonlijkheid van elke wijn definiert.

De wijngaarden zijn aangeplant in verschillende stadia, de oudste wijngaard is dan ook rond de 60 jaar, met klassieke variëteiten zoals Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot, Syrah.

De nieuwste aanplantingen werden gedaan op onderstammen. Varieteieten zoals de Chardonnay, Sauvignon Blanc en Pinot Noir werden aangeplant met klonen die werden gekozen op basis van de voorwaarden van onze terroir.

img_desc