Angry Bunch, Mendocino - Zinfandel

Angry violet! Donkere, intense kleur met paarse schakeringen. Wilde neus van braambessen, pruimen en een vleugje vlierbes. Impressies van salie, lavendel en vanille. Lekker vers en weelderig fruit vult de mond ondersteunt door een levendig zuurtje en resulteert in een prachtig uitgemeten en lange finale.

 
Gegrilde ribbetjes, geroosterde steak, lamsvlees en varkensschouder. De betere barbecuewijn!
2015
Zinfandel
Mendocino staat gekend als de provincie van de organische wijnbouw. Diverse ondergrond. Meestal zanderige gronden met afwisselend leem, klei en kalk.
Biologische handgeplukte druiven. Na zachte persing fermentatie in inox kuipen met maceratie op de pelletjes. Nadien rijpt de wijn gedurende 18 maanden op Franse (90%) en Amerikaanse (10%) eik (50% nieuw).
14,5 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Verenigde Staten
Mendocina
498
12 flessen
Wijnhuis Angry Bunch

Dit meer dan opmerkelijke wijndomein straalt pure Rock and Roll uit! Wijnen voor stoere mannen, eigenzinnige muzikanten, anarchisten, avonturiers en andere alternatieve artiesten. Alleen hun aanstekelijke introductiefilmpje over de geschiedenis van “The Angry Bunch” al, laat u geamuseerd en geïnteresseerd achterover leunen. De hele symbolische tocht van de oude wereld naar het nieuwe vrije Westen wordt onderhoudend en humoristisch naar voor gebracht en laat u direct verlangen naar een heerlijk flesje Angry Zinfandel! Lodi is de onofficiële hoofdstad van de Zinfandel en is de plek waar de originele Angry Bunch als eerste zijn voetjes in de aarde mocht zetten. Ook de presentatie is oer-Amerikaans en “Hits you right in the face”! “Allemaal wel mooi gebracht en verpakt”, horen we u denken … Moest er natuurlijk geen wijn achterstaan die ons met plezier even de grote oceaan doet oversteken!

Terroir

Lodi is de onofficiële oudste Zinfandel hoofdstad ter wereld. Hier vindt men de oudste druivelaars van Zinfandel druiven. Diepe leemgronden met veel granietrotsen in de ondergrond. 

Mendocino staat gekend als de provincie van de organische wijnbouw en bevindt zich aan de noordelijke kustlijn van Californië met koelte en neerslag vanuit de oceaan. Heeft een diverse ondergrond, meestal zanderige gronden met afwisselend leem, klei en kalk.

Wijnen

Ontdek hun 2 rebelse wijnen met Zinfandel in de hoofdrol:

Angry Bunch Lodi Zinfandel: 87% Zinfandel, 10% Petit Sirah en 3% Syrah. Na zachte persing klassieke, temperatuur gecontroleerde fermentatie. Maceratie in grote houten fusten. Rijping gebeurt op 90% Franse en 10% Amerikaanse eik (gebruikte vaten) gedurende 15 maand. Het resultaat is een wijn met een mooie donkere kleur en aroma's van bosvruchten als Myrtilles, aardbeien en braambessen. Na walsen komen ook secundaire aroma's als vanille, violet en rozen naar boven. Lekker rijpe en mooi uitgebalanceerde stijl. Intens maar met zeer fijne tannine en een lekker rond karakter. Weelderige en lange finale.

Angry Bunch Mendicino Zinfandel: Biologische handgeplukte druiven. Na zachte persing fermentatie in inox kuipen met maceratie op de pelletjes. Nadien rijpt de wijn gedurende 18 maanden op Franse (90%) en Amerikaanse (10%) eik (50% nieuw). Het kleur is 'Angry violet', een donkere, intense kleur met paarse schakeringen. Wilde neus van braambessen, pruimen en een vleugje vlierbes. Impressies van salie, lavendel en vanille. Lekker vers en weelderig fruit vult de mond ondersteunt door een levendig zuurtje en resulteert in een prachtig uitgemeten en lange finale.

Angry Bunch Filosofie

https://youtu.be/k1XwUlWDBpU