Mon Frère Winery, Pinot Noir

Levendige granaat rode kleur met paarse schakeringen. Licht gerookte neus van kersen, aardbeien en pruimen. Na walsen komen ook noties van kruiden en een vleugje geroosterd hout naar boven. Benijdenswaardig, smakelijk karakter. Heerlijk delicaat en fris in de mond met zachte en edele tannine die de zalig verfijnde afdronk nog even laat nazinderen.

 
Te genieten met gegrild vlees als rund, varken en lam. Alsook bij gerechten met fijne sauzen en zeker bij medium gerijpte kazen.
2017
Pinot Noir
Een blend van Sonoma kust, Santa Rita Heuvels en de hooglanden van Santa Barbara en Santa Lucia. Alzo een mix van verschillende geschikte terroirs om een zo veelzijdig mogelijke Pinot noir uit Californië aan te bieden.
De druiven worden vrij vroeg met de hand geplukt. Temperatuur gecontroleerde fermentatie met zo weinig mogelijk manipulatie om het fijne en zuivere karakter van de wijn te vrijwaren. Er wordt maar één keer deftig geblend om de wijn klaar te maken voor de rijping op vat. 100% Frans eiken gedurende 10 maanden. (Waarvan 25% nieuw.)
13,9 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Verenigde Staten
California
495
12 flessen
Wijnhuis Mon Frère Winery

De Mon Frère Winery vond zijn oorsprong in een samenwerking tussen één van de meest legendarische wijnmakers die Amerika rijk is, Tom Hinde en wellicht één van de belangrijkste wijngerelateerde families van na de drooglegging, de familie Taub.  ‘Mon Frère’ is een ode aan die speciale en zeldzame vrienden die voelen als familie en waar u met plezier uw beste fles voor boven haalt. De wijnen zijn ongelofelijk veelzijdig en een proefbaar bewijs van wat hun druif zoal in petto heeft. De presentatie eert op een plezierige manier wat vriendschap in al zijn vormen te bieden heeft … In goede en in slechte tijden!

Terroir

Mon Frère is geen unieke wijngaard of wijndomein maar door gebruik te maken van wijngaarden op uiteenlopende locaties in Californische regio’s en verschillende klonen van dezelfde druif, wordt optimaal gewerkt naar een zo compleet mogelijk versie van wat wijn in Californië te bieden heeft in een nog vrij verantwoorde prijsklasse.

Voor de Chardonnay worden druiven uit de kustregio geblend met wijngaarden uit Lodi, Mendocino en Monterey om zo tot een zo veelzijdig mogelijke Chardonnay van Californië te komen.

Om een zo veelzijdig mogelijke Pinot noir te kunne aanbieden wordt een blend van Sonoma kust, Santa Rita Heuvels en de hooglanden van Santa Barbara en Santa Lucia gebruikt, alzo een mix van verschillende geschikte terroirs.

Voor de Cabernet Sauvignon worden de verschillende wijngaarden uit Napa, Sonoma en Mendocino (Kust) geblend met wijngaarden uit Lodi en Paso Robles. 

Wijnen

Hun 3 amicale wijnen zijn:

Mon Frère California Chardonnay met een lichte goudgele kleur en romige aroma's van citroen, peer en wit steenfruit. Als vinificatie worden hele trossen voorzichtig geperst. Het sap wordt onder gecontroleerde temperatuur gefermenteerd met uitgeselecteerde Bourgondische gisten. Een deel van de wijn krijgt een malolactische gisting, de rest niet. Daarna gaat de wijn op gebruikte Franse vaten gedurende 10 maanden waarna botteling.

Mon Frère California Pinot Noir met een levendige granaatrode kleur en paarse schakeringen. Licht gerookte neus van kersen, aardbeien en pruimen. De druiven worden vrij vroeg met de hand geplukt. Temperatuur gecontroleerde fermentatie met zo weinig mogelijk manipulatie om het fijne en zuivere karakter van de wijn te vrijwaren. Er wordt maar één keer deftig geblend om de wijn klaar te maken voor de rijping op vat. 100% Franse eik gedurende 10 maanden. 

Mon Frère California Cabernet Sauvignon. Granaatrode kleur met diepere paarse schakeringen en een rijpe neus van pruimen en zwarte bessen in combinatie met florale tonen als lavendel en salie begeleid door een nobel vleugje vanille. De druiven worden apart geperst en ondergaan een fermentatie op inox onder gecontroleerde temperatuur. Eerst koud en daarna onder hogere temperatuur. De wijn krijgt dan een volledige malolactische gisting op eigen gist. Daarna wordt de blend gemaakt en rijpt hij nog verder op een mix van Franse (90%) en Amerikaanse (10%) eik waarvan 10% nieuw.

Mon Frère Wines