Portugieser Weissherbst rosé Lieblich, Qualitätswein Rheinhessen

De Portugieser Weisherbst is een frisse wijn met een volle body en een lekkere lichte smaak.

 
We raden de Portugieser Weisherbst aan bij kalfsvlees, eiergerechten, zachte kazen en roomkaas.
2019
Portugieser
11 %
Sulfiet
schroefdop
750 ml
Duitsland
Rheinhessen
395
6 flessen
Wijnhuis Kessler Zink weinkellerei

Opgericht in 1953 als een particuliere wijnkelder en in 1989 overgenomen door de huidige wijnfamilie Stütz. Vervolgens heeft het bedrijf veel ontwikkelingen doorgemaakt. Tegenwoordig is het een moderne wijnkelder met een wereldwijd netwerk en een breed scala aan producten. Het team heeft maar één doel: Houd de klanten tevreden!

Wijngaarden
30 Hectare wijngaard is een grote verantwoordelijkheid. Van de wijnstok tot de fles is een lange weg. De wijngaarden liggen rond Flonheim, een "Terroir", zo veelzijdig en opwindend als het maar kan zijn. De bodems zijn typisch voor Rheinhessen: löss, klei en kalksteen, perfecte grond voor Pinots, Silvaner en Riesling.
Ze hechten veel waarde aan de zuiverheid van de variëteit en werken ecologisch. Duurzaamheid en een zeer zachte grondbewerking spelen een cruciale rol in het dagelijks werk. Zoals hun vaders zeiden: "De wijn wordt buiten gemaakt" - daarom is het werk in de wijngaard erg belangrijk. Alleen door 100% gezonde druiven te oogsten, kunnen ze uitstekende wijnen produceren in hun moderne kelder. Dit is waar ze voor werken - het hele jaar.

Wijnen
Van eenvoudige literwijn voor dagelijks plezier tot charmante combinaties van gerechten en speciale wijnen voor de unieke momenten in het leven. Elke wijn is uniek. Het assortiment kenmerkt zich door de typische witte druivensoorten uit de regio Silvaner, Riesling, Scheurebe evenals Pinot Blanc en Gris. De rode wijnen worden gedomineerd door Dornfelder Portugieser en natuurlijk Pinot Noir.