Poggio Apricale, I.G.T. Toscane

Volle neus met zwarte bessen en bramen, hint van kruidigheid, volle smaak met donkerrood fruit en een hintje zwarte peper, krachtige afdronk.

 
Volle rode wijn.
Rood vlees, krachtige pasta's, grillades, pittige salami, vleespizza's, gerijpte kazen.
2018
Sangiovese, Merlot, Cabernet Franc.
13.5 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Italië
Toscane
385
IGT Toscane
6 flessen
Wijnhuis Azienda Agricola Martoccia di Brunelli

De kleine Brunelli-boerderij ligt midden in de heuvels van Montalcino. Het is eigendom van Mauro Brunelli en Anna Savini, die beiden afstammen van boerenfamilies die altijd in Montalcino hebben gewoond. In de jaren zestig, een moeilijke tijd voor de landbouwsector, verliet de familie Brunelli hun huis en boerenleven voor de stad en raakte betrokken bij andere activiteiten. In 1964 keerde de familie terug naar de boerderij en met slechts 3 hectare land begonnen ze de productie van wijn te plannen. De enige zoon van Mauro en Anna is Luca, die na zijn studie besloot het landgoed te bewerken. Als gevolg hiervan begon de familie wijn te produceren. In 1998 kochten ze nog wat land waarop ze een nieuwe wijngaard van 3 hectare plantten. De Brunelli-boerderij beslaat momenteel 25 hectare grond, waarvan 15 ha.wijngaarden. 6 ha.hiervan werden geplant onder het wijnregister van Brunello di Montalcino voor D.O.C.G. (Gecontroleerde en gegarandeerde oorsprong). De andere 4 ha. maken deel uit van het landgoed in de Montecuccoarea, waar 3 ha. nieuwe wijnstokken wordt aangeplant. De boerderij heeft ook een paar hectare olijvenboomgaarden en bossen. Er wordt ook een kleine hoeveelheid olijfolie geproduceerd.

Een deel van de wijn rijpt in middelgrote / grote vaten, terwijl de rest in Frans eiken barrique's rijpt in de onlangs gerestaureerde wijnmakerij. Het belangrijkste bij het produceren van wijn is het gebruik van een teelttechniek die een wijn van goede kwaliteit geeft met een kleinere hoeveelheid druiven. Volgens de officiële productiespecificaties mag er niet meer dan 8 ton druiven per hectare worden geproduceerd. Hoewel het niet eenvoudig is om minder druiven te telen, is het de beste manier om goede resultaten te behalen.