White Port, Caves Santa Marta

Lichte strogele kleur. Neus met dik fruit, volle smaak, hint van vanille, rozijnen, honing en noten, sappig zoetje, lange dikke afdronk

 
Als aperitief, bij eenden- en ganzenlever, bij diverse soorten gerookte ham, salami, Friese droge worst of kruidige worsten, notentaart maar ook heerlijk bij Oesters. Gemengd met Tonic water, ijs en muntblaadjes is het een geweldige verfrissing.
Malvasia Fina, Fernao Pires, Arinto
Schist en graniet vermengd met zand, kalksteen, grind en kleigronden.
19 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Portugal
Douro
278
Wijnhuis Caves Santa Marta

Sinds vijf decennia is de Cooperatie van Santa Marta gevestigd in de hart van het Duoro gebied, Santa Marta de Penaguiao. 250 jaar geleden was dit gebied een van de eersten met een officiele wijnkwalificatie. Na 200 jaar konden een aantal boeren zich niet meer vinden in de kwaliteit van de regionale wijnbouw en zagen het als de beste manier om voor verbeterde kwaliteit te zorgen door zich te verenigen in een cooperatie. In 1998 werd dit bekroond toen Santa Marta als eerste cooperatie een vintage port produceerde en in 2001 werd Santa Marta uitgeroepen tot beste cooperatie van het land. Ook vandaag staat bij Caves Santa Marta de kwaliteit voorop, wat resulteert in een prachtige serie, toegankelijke portwijnen, varierend van ruby tot vintage.