Chateauneuf du Pape A.C. Blanc, Mas de Boislauzon

Weelderige rijpheid met hints van tropicaliteit in de neus. Indrukwekkend gewicht en diepte met een bijna romige textuur en met een levendige zuurgraad die het gehemelte opheft. "Licht goud van kleur, deze wijn heeft een fenomenale neus van groene olijven, gedroogde sinaasappelschil en acaciahoning. In de mond doen de satijnen textuur van de wijn en de zware aanwezigheid op de tong denken aan de wellustige rondingen en onzichtbare penseelstreken van naakten. in Botticelli-schilderijen. Smaken van sinaasappelschil, citroengestremde melk, gedroogde mango en gedroogde ananas wervelen te midden van een heldere zuurgraad en diep resonerende mineraliteit die neigt naar het zoute einde van het spectrum. Zowel rijk als licht op zijn voeten, dit is een wijn dat smeekt om te worden ingeslikt, vooral omdat het daarna nog lang blijft hangen. Witte Chateauneuf du Pape zie je niet vaak en zeker niet uit het topjaar 2007. Je krijgt een wijn die veel indrukken geeft en veel smaak heeft.

 
Grote witte wijn
Dit is een van 's werelds meest veelzijdige voedselwijnen, en zal goed passen bij veel dingen. Bijvoorbeeld tijdens het eten wat gekruide en gegrilde gevogelte en vijgen, truffelgerechten, eiergerechten maar ook gerookte visgerechten
2007
Clairette, bourboulenc, picpoul blanc, picardan maar voornamelijk Roussanne en Grenache blanc.
Klei en leisteen bodem bezaaid met kiezels.
Deze blend heeft ruim op nieuwe eiken vaten gelegen.
13,5 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Frankrijk
Rhone
130
AOC Chateauneuf de Pape
6 flessen
Wijnhuis Mas de Boislauzon

Daniel en Christine Chaussy, broer en zus werken samen als 4e generatie wijnmakers (volgend op hun moeder) op Mas de Boislauzon. Dit dynamische domaine is voortdurend opzoek naar nieuwe ontwikkelingen met respect voor tradities en wijnranken. Het domaine is gesitueerd in het noorden van de Chateauneuf du Pape met 9 hectare Chateauneuf en 15 hectare Cotes du Rhone Villages verdeeld in 26 kleine percelen. De percelen hebben een klei - leisteen bodem bezaaid met kiezels. Daniel volgt de principe's van duurzame wijnbouw, groene oogst, verwijderen van blad en het laten groeien van (on)kruid tussen de ranken. De oogst is handmatig en de druivenselectie zeer streng. Al deze componenten hebben de wijnen internationale faam gebracht, zo ontving de Cotes du Rhone Villages 88 parkerpunten en de Chateauneuf du Pape werd gewaardeerd met maarliefst 92 parkerpunten!