Kirrihill Premium Selection Chardonnay

Ronde en droge witte wijn met veel zacht fruit, zoals ananas en perzik als ook een vleugje witte bloesem en walnoot. Milde, fluwelige en boterige afdronk. Voor de liefhebbers van pure Chardonnay.

 
Een heerlijke wijn met een geweldige smaak en balans die past bij de meeste witte vleesgerechten of een selectie zachte kazen.
2018
Chardonnay
Leem en klei met onderliggend leisteen.
Na koude stabilisatie bij 10°C gedurende 24 uur wordt het sap geperst en kan de gisting beginnen. Fermentatie werd uitgevoerd bij 16°C gedurende 10 dagen.
13,5 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Australië
South eastern Australia
492
12 flessen
Wijnhuis Kirrihill Wines

Toen in 1999 Kirrihill werd opgericht was het de bedoeling om lekkere, betaalbare wijnen te produceren uit "Cool Climate" wijngaarden die perfect het unieke karakter van Clare Valley zouden weergeven. De nabijheid van de prachtige Adelaide Hills garanderen ideale klimatologische omstandigheden met de broodnodige koelte om interessante en levendige wijnen te maken. Een enthousiast team van vooral jonge wijnmakers realiseerde een uitgebreid gamma van wijnen en druiven dat in de loop der jaren in verschillende prijzenwinnaars resulteerde. Met als inspiratie hun Europese roots worden wijnen geproduceerd die soms meer aan hun Europese neven doen denken dan aan de dikwijls gangbare, zoeterige en vermoeiende stijlen uit Australië zelf. Ook hun zorg en aandacht voor kleinere, regionale verschillen in ondergrond en klimaat maken hen niet alleen een meerwaarde in kwaliteit maar ook in het experimenteren en evolueren naar nieuwe en unieke stijlen. Deze constante zoektocht om de lat jaar na jaar hoger te leggen leidde sinds het ontstaan al in meer dan 500 medailles voor hun verschillende wijnen. Het wijnhuis hield het voorlopig bij klassiekers Chardonnay en Shiraz.