Buganda Crianza tinto, Rioja D.O.C.

Geuren van Balsamico, hint van vanille, cocos en rood fruit, volle ronde smaak met intens fruit en toast, krachtig, lange afdronk.

 
Krachtige volle rode wijn.
Rood vlees, grillades, oude kazen, rauwe(Spaanse)ham.
2010
Tempranillo
14 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Spanje
107
DOC Rioja
6 flessen
Wijnhuis Bodegas Miguel Angel Muro

De wijngaarden van Bodegas Miguel Angel Muro beslaan een totaal van 22 hectare, voornamelijk beplant met Tempranillo. De stokken hebben een gemiddelde leeftijd van 35 jaar. De wijngaarden liggen op een hoogte van ruim 500 meter. Hierdoor valt er ruim voldoende regen, deze karakteristieken zorgen voor de personaliteit van de druiven, waardoor alle voorwaarden aanwezig zijn voor het maken van wijnen van een hoge kwaliteit. De oogst start in oktober waarbij de druiven handmatig worden geplukt. Na de fermentatie wordt de wijn opgevoed op houten vaten of in geval van de fruitige joven in stalen vat. Voor de houtrijping wordt voor de helft gebruikt gemaakt van Franse en de andere helft Amerikaanse eikenhoutenvaten.
Bodegas Miguel Angel Muro is in 1975 opgericht en was in 1984 een van de eerste bedrijven in de Rioja Alavesa die om de kwaliteit van de wijnen te verhogen begon met het gebruik van stalen vaten. Bij Bodegas Miguel Angel Muro staat kwaliteit voorop, dat begint al in de wijngaard en via de kelder eindigt dat in de fles en dat proef je in de intense wijnen van deze bijzondere Bodegas.