Frison Syrah rosé, Languedoc

EXCLUSIEF VOOR DE HORECA. Deze roséwijn heeft een verleidelijke tedere licht roze kleur. Prettig drinkbaar, frisse neus met enkele zuurtjes en aantrekkelijke aroma’s van zacht rood fruit. Dankzij de argilo-calcaire bodem is deze wijn zeer prettig drinkbaar. De naam van de bodem is ontleend aan argile, het Franse woord voor klei en kalk dat in het Frans cailloux heet.

 
verleidelijke tedere lichte rosé.
Zowel bij vlees, vis of gevogelte is deze wijn een aangenaam gezelschap. Verfrissende dorstlesser.
2021
Syrah
argilo-calcaire bodem
RVS
12 %
sulfiet
schroefdop
750 ml
Frankrijk
Languedoc
483
Carcassonne
6 flessen
Wijnhuis Domaine Montariol Degroote

In 1996 kopen Pierre Degroote en zijn vennoot Stéphan Montariol het domein Lalande en Galetis aan, een kasteel en een wijngaard in Cabardès. Vanaf 1999 ontwikkelt het bedrijf zich verder door verschillende eigendommen aan te kopen in het hart van de Languedoc-wijngaarden, bestaande uit vier kastelen, zes domeinen, alles samen meer dan 1000 ha. Ze stellen enkele oude domaines beschikbaar aan jonge, goed opgeleide wijnmakers, met de opdracht, grensverleggende wijnen te maken in de Languedoc. Op de domaines worden wijnen gemaakt van oude stokken, die opvallen door de hoge kwaliteit. De zonen Pierre-André en Vincent zijn inmiddels ook tot het bedrijf toegetreden.

De wijnboeren Pierre en Stéphan zijn erg gehecht aan hun wijngaarden en behandelen ze dan ook met het nodige respect voor het milieu. Ze zijn ECO-minded en ze verwerken zo weinig mogelijk sulfieten in hun producten.  

Inmiddels staat het bedrijf wereldwijd bekend om zijn uitmuntende cépage wijnen.