Chateau Latour, Premier Grand Cru Classé

Diepe bijna zwarte kleur. Tonen van zwarte bessen, truffel, espresso, tabak en cederhout. In de mond geeft de wijn meer diepte dan verwacht voor 2011. Verschillende lagen komen naar voor en laten zich ontdekken onder begeleiding van nobele, bijna fluwelige tannines. De afdronk is gevuld met zwarte bessen en framboos en lijkt een eindeloze streling voor de mond.

 
Bijzonder grote rode wijn.
Deze wijn kent geen grenzen op culinair niveau maar hoeft absoluut geen eten om zijn koninklijke status te kunnen etaleren!
2011
84,5% Cabernet Sauvignon, 14,5% Merlot en 0,5% Petit Verdot.
De Enclos: klei, leem met
 kalksteenondergrond en een diepe gravellaag.
100% nieuw Frans eiken.
13 %
Sulfiet

kurk
750 ml
Frankrijk
Bordeaux Pauillac
532
1ste Grand Cru Classé
1 fles
Wijnhuis Chateau Latour

Een legendarische naam die wereldwijd mee zorgde voor de reputatie van Pauillac. Het is sinds 1855 waarschijnlijk de meest constante van de grote 5 originele 1ste Grand Cru Classé’s van de Médoc. Latour 2009 wordt zelfs beschouwd als één van de beste wijnen ter wereld ooit geproduceerd. Om maar te zeggen dat Latour een kwaliteit op zichzelf is! Het is ook één van de oudste domeinen van Bordeaux. De befaamde Toren (Le Tour de Saint-Maubert) op het etiket is eigenlijk een grote duiventil die in de 17e eeuw werd gebouwd en is eigenlijk niet de originele toren. Na vele veranderingen is het domein sinds 1995 onder leiding van Frederic Engerer. Nooit werden betere wijnen geproduceerd.