L'Harmonie de Fonbadet, Pauillac 2016

70% Cabernet Sauvignon en 30% Merlot. Elegantie is een kenmerk dat de stijl van alle Fonbadet wijnen typeert. Mooie donkere kleur. Intense neus van bosvruchten, tabac, cederhout en een vleugje gerookt. Diepe smaak. Opmerkelijk evenwicht en aanwezige maar verfijnde tannine. Lange, mooi gebalanceerde afdronk.

 
Rood vlees, wild, lamsvlees en uitgesproken rijpe kazen.
2016
70% Cabernet Sauvignon en 30% Merlot.
Gravel en kalkrijke zandgrond met klei en veel keien aan de oppervlakte.
Traditionele, temperatuur gecontroleerde vinificatie. Gerijpt op barrique gedurende 12 à 15 maand waarvan 10/15% nieuwe eik.
13 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Frankrijk
Bordeaux
529
Wijnhuis Chateau Fonbadet

In de middeleeuwen maakte Fonbadet deel uit van Château Latour. Fonbadet heeft wijngaarden op verschillende locaties in Pauillac zoals grenzend aan Mouton Rothschild, vlakbij Lynch Bages alsook in het zuiden van Pauillac. Dit maakt van Fonbadet een representatief Château voor de appellatie. Sinds 2014 werd op Fonbadet de hulp van oenoloog Michel Rolland ingeroepen, één van de bekendste wijnmakers ter wereld. Fonbadet ligt op de linkeroever van de Gironde in en rond de gemeente Pauillac. Ze heeft wijngaarden met een gemiddeld leeftijd van 50 jaar. De ondergrond is van kiezelzand (eerste 2 m) met meer klei in de diepte. Dit zorgt voor de nodige mineraliteit.