La Uwa, De Dream Tempranillo Tinto, Selectionada

Geuren van Balsamico, hint van vanille, cocos en rood fruit, volle ronde smaak met intens fruit en toast, krachtig, lange afdronk. 100% tempranillo uit de Rioja, 6 maanden gerijpt op eikenhouten vaten uit Frankrijk.

 
Volle rode wijn.
Rood vlees, grilllades, oude kazen, rauwe (Spaanse) ham.
2020
Tempranillo
6 maanden gerijpt op eikenhouten vaten uit Frankrijk.
14 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Spanje
Rioja
477
DOC Rioja
6 flessen
Wijnhuis La Uwa

LAUWA werd geboren in het dorp Valverde in La Rioja. Waar de Spaanse LAUra en de Friese WAndert hun droom, van het creëren van een eigen wijn en het openen van een bodega, begonnen te achtervolgen. Zij hebben elkaar in 2012 in Groningen ontmoet tijdens hun wetenschappelijke loopbaan. Vanwege de complexe wetenschappelijke achtergrond van wijnbereiding en de hoge beschikbaarheid van druiven in Valverde, was het idee om wijn te maken snel ontstaan. Nu, na 3 jaar succesvolle kleine batches 'para la familia', zijn ze trots om hun eerste officiële DOC Rioja-wijnen te presenteren!
Voor deze wijnen werden Tempranillo-druiven speciaal geselecteerd en met de hand geplukt van de wijngaarden in Valverde. Deze wijnstokken worden al meer dan 30 jaar door de familie Bozal Basterra verzorgd. LAUWA wordt op een zeer natuurlijke en traditionele manier geproduceerd, zonder toevoeging van commerciële gist of bacteriën en door een minimale hoeveelheid sulfieten te gebruiken. Zij geloven dat het maken van een goede wijn al begint door goed voor de wijngaarden te zorgen en daarmee natuurlijk de flora die op de druiven aanwezig is. LAUWA verleent zijn unieke smaak aan zijn wild fermentatieproces en natuurlijk de grote passie die ze eraan hechten.