La Uwa, Tempranillo Blanco, Vendimia Seleccionada Cosecha

Mooie frisse witte wijn met veel zomers fruit, milde zuren en een tintelende afdronk. 100% witte tempranillo (zeldzaam).

 
Volle witte wijn.
Witte wijn voor elk moment, mooie begeleider van lichte visgerechten of schaal- en schelpdieren, maar ook een uitstekende 'terras'-wijn.
2020
Tempranillo
13 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Spanje
Rioja
475
DOC Rioja
6 flessen
Wijnhuis La Uwa

LAUWA werd geboren in het dorp Valverde in La Rioja. Waar de Spaanse LAUra en de Friese WAndert hun droom, van het creëren van een eigen wijn en het openen van een bodega, begonnen te achtervolgen. Zij hebben elkaar in 2012 in Groningen ontmoet tijdens hun wetenschappelijke loopbaan. Vanwege de complexe wetenschappelijke achtergrond van wijnbereiding en de hoge beschikbaarheid van druiven in Valverde, was het idee om wijn te maken snel ontstaan. Nu, na 3 jaar succesvolle kleine batches 'para la familia', zijn ze trots om hun eerste officiële DOC Rioja-wijnen te presenteren!
Voor deze wijnen werden Tempranillo-druiven speciaal geselecteerd en met de hand geplukt van de wijngaarden in Valverde. Deze wijnstokken worden al meer dan 30 jaar door de familie Bozal Basterra verzorgd. LAUWA wordt op een zeer natuurlijke en traditionele manier geproduceerd, zonder toevoeging van commerciële gist of bacteriën en door een minimale hoeveelheid sulfieten te gebruiken. Zij geloven dat het maken van een goede wijn al begint door goed voor de wijngaarden te zorgen en daarmee natuurlijk de flora die op de druiven aanwezig is. LAUWA verleent zijn unieke smaak aan zijn wild fermentatieproces en natuurlijk de grote passie die ze eraan hechten.