Frison Brûzer, Hearlike sêfte bûltsjewyn

Zeer toegankelijk mousserende en feestelijke bubbel. Lichtgele kleur met heldere reflecties. Mooie en fijne cordon van bubbels en in de geur vers fruit. Het smaakprofiel onthult een beetje appel en peer met een verfrissende nasmaak van limoen.

 
Mousserende zachte wijn met een klein zoetje
Als smakelijk aperitief of als begeleider van visgerechten en desserts. Gaat ook mooi bij scherpe gerechten uit de Oosterse keuken. En natuurlijk altijd als er iets te vieren is. Uitstekende huiswijn.
2022
Blanc de Blanc betekent witte wijn van witte druiven. Om de gewenste stijl en verhoudingen te verkrijgen kunnen de druivensoorten per jaar variëren, afhankelijk van de vintage kenmerken.
Kalkrijke grond met klei
RVS
10,5 %
Sulfiet
kurk met muselet
4,5 a 5,5 bar bij 20°C

750 ml
Frankrijk
Lorraine
469
D'r is altyd wol wat te fieren!
6 flessen
Wijnhuis Caves de Wissembourg

Caves de Wissembourg in de Elzas werd opgericht in 1970. Dankzij de bijzonder gunstige geografische ligging, brengt Caves de Wissembourg haar producten in eerste instantie op de markt binnen Europa maar al snel over de hele wereld. In 1975 overschreed de omzet voor het eerst de grens van 10 miljoen. Sindsdien is de omzet gestaag gestegen. Het wijngebied van de Lorraine is hoofdzakelijk te vinden op de oevers van de Maas en de Moezel. Op de steile hellingen langs deze rivieren worden hoofdzakelijk, Pinot Noir, Gamay, Auxerrois en Chardonnay druiven gekweekt. De Lorraine is één van de kleinste wijngebieden van Frankrijk. De Vins de Lorraine omvatten de wijngaarden van de Côtes de Toul en de Côtes de Meuse. De bodem van de Lorraine bestaat hoofdzakelijk uit klei en kalksteen en dat is terug te proeven in de verschillende wijnen.