Pinot Noir, IGP Pays d'Oc, Domaine V La Grange

Een rode wijn die zich ontwikkeld heeft met zeer delicate aroma's en een lange afdronk. Zeer elegant met een kern van rode bessen, aardbeien, kersen en zachte specerijen met een vleugje vanille.

 
Volle rode wijn.
Bij gegrild vlees: Lamsvlees, kalfs- of varkensvlees. Als dessert of bij de borrel zachte of iets hardere kazen. Serveren bij 16° - 18°.
2015
Pinot Noir
12,5 %
Sulfiet
schroefdop
750 ml
Frankrijk
Languedoc
468
IGP Pays d'Oc
6 flessen
Wijnhuis Domaine V la Grange

La Grange is een wijngoed met een unieke ligging in de buurt van het Haut Languedoc nationaal park in het zuiden van Frankrijk .

La Grange heeft haar eigen Chateau met 30 hectaren wijngaard, die gelegen is op een heuvel in de vallei tussen de kleine steden van Gabian en Fouzilhon. De wijngaard ligt in de ongerepte natuur. Bij een hoogte van maximaal 250 meter rijpen hun druiven onder ideale omstandigheden. De kavels worden omringd door de beschermende Garrigue, het mediteraanse struikgewas met haar intensieve geuren van rozemarijn, tijm en lavas, die en deel van persoonlijkheid aan hun wijnen geven. Als gevolg daarvan, hebben ze nauwelijks problemen met parasieten. Hun druiven worden gezond gehouden door de warme wind uit het Middellandse Zeegebied, evenals de constante frisse en heldere wind uit het nabijgelegen Cevennen .

Voor elk van hun druivenrassen hebben ze de optimale terroir met zandsteen, mergel, klei met kalk en leisteen, met een ongebruikelijke grote hoeveelheid opslag van ondergronds water om te voorkomen dat hun wijngaarden gaan lijden aan uitdroging. Daarnaast hebben ze een aantal bronnen die ook gevoed worden door het ondergrondse water. De wijngaard is gelegen in de nabijheid van de wijnkelder, de afstanden zijn kort en ze controleren op een dagelijkse basis de gezondheid van hun planten. Een jong en dynamisch team werkt op het wijndomein met enthousiasme en passie in het produceren van kwalitatief hoogwaardige wijnen. Samen met Jean Natoli, één van de beste oenologen van Zuid-Frankrijk, hebben ze elke partij geanalyseerd en geëvalueerd en het werk op een nauwkeurige manier gepland. Zorgvuldige behandeling van de bodem, kleine opbrengst per hectare, alsook de afzon-derlijke vinificatie van de individuele kavels zijn mijlpalen in hun streven naar grote wijnen.