Terre des Fontaines, Cabernet Sauvignon

Heldere rode kleur, neus van rode bessen, aromatische smaak bestaande uit zwarte bessen, lang levendig rood fruit en vanille. De tannines zijn fijn en zacht.

 
Deze wijn is prima als aperitief en past met gemak bij alle vleessoorten(ook van de grill). Bij diverse kaassoorten komt deze wijn ook goed tot z’n recht. Serveren op 16-18°.
2015
Cabernet Sauvignon
11,5 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Frankrijk
Languedoc
461
6 flessen
Wijnhuis Domaines des Fontaines

Gelegen in Lieuran les Béziers aan een weg die de Middellandse Zee verbindt met het Centraal Massief, behoort het Domaine des Fontaines tot de familie Montariol. Zijn savoir-faire en zijn ervaring worden sinds vier generaties doorgegeven. Tegenwoordig zijn het Léopold, Joseph, Bernard en Stéphan die de wijn uitwerken en vinifiëren, enthousiast door hun liefde voor het terroir.

Terroir

Het domein strekt zich uit over 80 hectare en is gelegen op klei-kalksteenheuvels.

Wijnbouw

De wijngaarden liggen op het zuiden. De opbrengsten van de wijnstokken worden beheerst dankzij de groene oogst. Oogsten wordt gedaan met de optimale rijpheid van fruit.

Wijn maken

Er worden verschillende 'remontages' gedaan om de tannines te extraheren. Het bestaat uit het verpompen van de most die zich onderaan de tank bevindt en bovenop de marc. Zo versterkt de wijn zijn smaken en wordt zijn stijl scherper.