Le Joly Sauvignon Blanc

Licht gele kleur. Intense neus met een bloemig aroma en een licht mintje. Daarna onthult de complexiteit met een beetje rozemarijn en wat peer. Smaak van heldere aardbeien, frambozen en noten van witte peper. Serveren op 10 ° - 12 ° C.

 
Aperitief, Vis zoals; mosselen, zalm en gebakken kabeljauw met verse kruiden. Kip met room, Zwezerik, maar ook hartige taartjes.
2015
Sauvignon Blanc
12,5 %
Sulfiet
schroefdop
750 ml
Frankrijk
Pays D'OC
449
6 flessen
Wijnhuis Domaine Virgile Joly

Hoe vaak proef je een wijn waar een boek over geschreven is? Virgile Joly is een nieuwe jonge wijnmaker uit de Languedoc die op zeer kleinschalige wijze bezig is met het maken van superieure wijnen. In zijn boek ‘Een jaar in de Languedoc’ volgt de schrijver Patrick Moon een jaar lang de belevenissen op het bijzondere Domaine Joly. Virgile Joly maakt sinds 2000 zeer geconcentreerde wijnen met zeer lage opbrengsten van gemiddeld minder dan 30 hectoliter per hectare. Uiteraard werkt hij biologisch. De wijnstokken bevinden zich in de gemeenten St Saturnin, Jonquieres en Arboras op een hoogte van 100-400 meter, aan de voet van de Larzac, rijk aan de parfums van het omringende kreupelhout. De Herault wordt gevormd door uitgestrekte steenachtige, kleiige rivierterrassen, die afdalen tot aan de rivieroevers.Het klimaat is typisch mediterraan, gekenmerkt door uitzonderlijke zonneschijn en de zware regenval van lente en herfst, Saint Saturnin ligt in de 'gangen' van de koude winden van de Tramontane en de Mistral, de ene komt uit het noordoosten, de andere uit het noorden west. De wijnstokken bevinden zich in de zone van de Appellation d’Origine Controle (AOC): Coteaux du Languedoc - Terrasses de Larzac, en profiteren van de lokale aanduiding: Saint Saturnin. De druivensoorten zijn grenache blanc, et rouge, syrah, carignan en cinsault. De wijnstokken zijn 25-50 jaar oud en worden biologisch geteeld; de opbrengsten worden gereguleerd in overeenstemming met de wijnen. Ze worden opzettelijk laag gehouden, gemiddeld minder dan 30 hectoliter per hectare. Handmatig werken heeft de voorkeur omdat het, door hun eigen ogen en handen te gebruiken, beter aansluit bij de individuele behoeften van elke wijnstok en elk perceel wijnstokken.