Le Bottle, Vin de Pays d'Oc , Merlot

Intens noties van morellen, pruimen en confituur met een heerlijk frisse vleug van wilde aardbeien. De structuur, de soepele tannines en indrukwekkende rondheid maken dit een gulle wijn van karakter.

 
Volle rode wijn.
Deze gulle wijn is vooral geschikt voor vele vleesgerechten, zoals kip, eend, kalkoen, rosbief, lamsvlees, kalfsvlees, hert, stoofvlees, lever en ovenschotels.
2016
Merlot
14 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Frankrijk
Languedoc
52
IGP Pays d'Oc
6 flessen
Wijnhuis Le Bottle

Met de reeks van ‘Le Bottle’ wijnen zorgen wijnboeren en gepassioneerde wijnmakers voor een jong verfrissend, doch kwalitatief gamma. Dit assortiment wordt door ons elk jaar opnieuw samengesteld. Enerzijds streeft men door strenge selectie van de percelen naar een juiste weerspiegeling van de terroir met een uitgesproken respect voor de natuur. Anderzijds kennen wij de hedendaagse noden van de consument, om de gewenste blends aan te bieden opdat iedereen in aangenaam gezelschap hier van kan genieten.

Terroir

De wijngaarden bevinden zich in de Languedoc rondom het stadje Sommières en de omliggende dorpen zoals Salinelles en Aspères. Het klimaat met een neerlsag van 900 mm/jaar kent een zeer warme zomer. De andere seizoenen zorgen vooral voor gematigde temperaturen maar vooral ook voor de regen met de herfst op kop. Verder zijn er 3 winden die een belangrijke invloed hebben op de wijnstokken in de regio: le mistral (droge wind uit het noorden), la tramontane (inlands richting zee) en le marin (regen vanuit het zuiden).
Er zijn 4 verschillende bodems die men kan onderscheiden: klei en mergel, kalksteen, silex en rijk aan sediment.