El Potro Frison, Vino Organico Tinto

Fluwelig van smaak met een lange, nadrukkelijke afdronk. Een mooie diepe kersenrode kleur. In de geur aangenaam en rijp fruit. Elegant en vol van smaak met impressies van donker fruit en vanille.

 
Biologische rode wijn
Heerlijk als biologische wijn voor elke dag of in combinatie met stoofschotels of Tapas. Maar bij een mooi stuk vlees is het ook zeker de juiste begeleider.
2019
Tempranillo en Syrah.
klei en kalkhoudende ondergrond
RVS
13.5 %
sulfiet
schroefdop
750 ml
Spanje
La Mancha
446
Vino de la Tierra de Castilla
12 flessen
Wijnhuis Hammeken Cellars

Hammeken Cellars is opgericht in 1996 en staat voor moderne Spaanse wijnen met  respect voor de herkomst en de druiven. Het gebied Castilla-La Mancha strekt zich uit over de hele zuidelijke helft van Spanje's Centrale Meseta . Het is acht miljoen hectare groot en bevat vijf provincies. De geschiedenis van de wijnbouw dateert van 200 voor Christus en is door de Romeinen geïntroduceerd. Vanaf die tijd is decwijnbouw een belangrijke cultuur in de streek La Mancha. De wijnen van El Paso del Lazo komen van ongeveer 30 jaar oude wijnstokken met een opbrengst van slechts 25 hl per hectare. De wijngaarden bevinden zich op een plateau op 500 tot 1000 meter hoogte.