Conde de Artoiz Tinto, (Navarra)
Schoon en helder met een intense robijnrode kleur. Fijn en krachtig in de neus, met exotische tonen van bloemen en rijp fruit en zachte toetsen van het vat. Goed samengesteld, levendig, breed en fris in aroma's. Evenwichtig, met een goede kracht van aroma's van rood fruit en zachte tannines.
Wijnhuis Bodegas Escudero S.L.
Historie
De familie begon met wijnmaken in 1852. Zijn overgrootvader, Juan Escudero, begon met het maken van wijn in eikenhouten vaten in de stad Grávalos, La Rioja. De knowhow die zijn voorouders hadden verzameld en overgedragen, leidde begin jaren vijftig tot de eerste Rioja-cava's, met een duidelijk vleugje vakmanschap, gemaakt door Benito Escudero, vader van de huidige generatie wijnmakers.
Ze zijn op hun beurt evenzeer toegewijd aan hun liefde voor de wijngaarden, wijnen en cava's. De vierde generatie van deze familie van wijnmakers heeft de verschillende verantwoordelijkheden van het bedrijf op zich genomen: wijnbouw, management en administratie markeren het dagelijkse leven van de broers Jesus, Maria Angeles, Amador en Jose Maria Escudero.
Ook respect voor het milieu, onderzoek en professionaliteit in alle bedrijfstakken en een toewijding om klanten een uitstekend product en een uitstekende service te bieden, vormen de basis waarop de zakelijke activiteiten en persoonlijkheid van de Escudero Family rusten.
Wijngaarden
De familie Escudero bezit 150 hectare wijngaarden. De wijnstokken zijn gemiddeld 50 jaar oud en sommige zijn zelfs meer dan een eeuw oud. De meeste bevinden zich op de zuidelijke helling van de berg Yerga, op een hoogte tussen 400 en 800 meter boven de zeespiegel, met arme en kiezelachtige bodems die geschikt zijn voor lage productievolumes en hoge kwaliteit. Deze oude wijnstokken worden op traditionele wijze geteeld. Ze gebruiken geen kunstmest, alleen mest van naburige boerderijen.
De wijngaard heeft een landklimaat, met koude winters, warme, zonnige zomers en aanzienlijke verschillen tussen dag- en nachttemperaturen. Een hele reeks klimatologische invloeden en nuances bundelen hun krachten om de druif een uniek en onderscheidend karakter te geven. De oogst wordt met de hand uitgevoerd en het duurt vrij lang voordat elke variëteit de optimale rijpheid bereikt, één perceel tegelijk, volgens een dagelijks schema.