Vino Tinto de Autor Becquer (La Rioja)

Prachtige wijn voor al die Rioja-fans die tegelijkertijd op zoek zijn naar nieuwe details. Goed bedekte kersenkleur. Intens aroma van goed geassocieerd zwart fruit en eikenhout. Lekker in de mond, met ronde tannines, een achtergrond van rijp fruit, kruidig ​​en vooral lekker.

 
Houtgelagerde rode wijn.
Het is een wijn die naar elk soort evenement kan worden meegenomen, van een etentje met vrienden, als collega, tot een elegant diner, het is een wijn die je altijd goed zal achterlaten.
2011
Tempranillo
Het ras Tempranillo wordt de laatste week van september geoogst en de Garnacha de tweede week van oktober. De leeftijd van de wijngaard is meer dan 50 jaar. De gisting gebeurt met inheemse gisten uit de wijngaard zelf, waarbij de temperatuur op 30º wordt gehouden, waarbij de hoed elke dag stijgt en breekt. Als het klaar is, gaat de maceratie nog minstens 10 dagen door. Eenmaal uitgeperst gaat de wijn in fijne eikenhouten vaten, waar hij 9 maanden rijpt, rijpt en stabiliseert. In de rijpingsperi
13,5 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Spanje
Rioja
427
DOC Rioja
12 flessen
Wijnhuis Bodegas Escudero S.L.

Historie
De familie begon met wijnmaken in 1852. Zijn overgrootvader, Juan Escudero, begon met het maken van wijn in eikenhouten vaten in de stad Grávalos, La Rioja. De knowhow die zijn voorouders hadden verzameld en overgedragen, leidde begin jaren vijftig tot de eerste Rioja-cava's, met een duidelijk vleugje vakmanschap, gemaakt door Benito Escudero, vader van de huidige generatie wijnmakers.

Ze zijn op hun beurt evenzeer toegewijd aan hun liefde voor de wijngaarden, wijnen en cava's. De vierde generatie van deze familie van wijnmakers heeft de verschillende verantwoordelijkheden van het bedrijf op zich genomen: wijnbouw, management en administratie markeren het dagelijkse leven van de broers Jesus, Maria Angeles, Amador en Jose Maria Escudero.

Ook respect voor het milieu, onderzoek en professionaliteit in alle bedrijfstakken en een toewijding om klanten een uitstekend product en een uitstekende service te bieden, vormen de basis waarop de zakelijke activiteiten en persoonlijkheid van de Escudero Family rusten.

Wijngaarden
De familie Escudero bezit 150 hectare wijngaarden. De wijnstokken zijn gemiddeld 50 jaar oud en sommige zijn zelfs meer dan een eeuw oud. De meeste bevinden zich op de zuidelijke helling van de berg Yerga, op een hoogte tussen 400 en 800 meter boven de zeespiegel, met arme en kiezelachtige bodems die geschikt zijn voor lage productievolumes en hoge kwaliteit. Deze oude wijnstokken worden op traditionele wijze geteeld. Ze gebruiken geen kunstmest, alleen mest van naburige boerderijen.

De wijngaard heeft een landklimaat, met koude winters, warme, zonnige zomers en aanzienlijke verschillen tussen dag- en nachttemperaturen. Een hele reeks klimatologische invloeden en nuances bundelen hun krachten om de druif een uniek en onderscheidend karakter te geven. De oogst wordt met de hand uitgevoerd en het duurt vrij lang voordat elke variëteit de optimale rijpheid bereikt, één perceel tegelijk, volgens een dagelijks schema.